- Előkészítés: 15 perc
- Elkészítési idő: 15 perc
- Nehézség: 3
- Adag: 4
Elkészítés
1. Kezdd a sós karamellszósz elkészítésével: melegítsd közepes lángon a vizet és a Canderel Sugarly kristályos port, amíg az fel nem olvad, majd kicsit magasabb fokon, míg nem karamellizálódik. 2. Vedd le a tűzről, és add hozzá a tejszínt, a vajat és a sót, majd alacsony hőfokon, folyamatosan keverd, míg homogén nem lesz a szósz, aztán tedd félre hűlni. 3. Helyezd a frappuccino hozzávalóit a habtejszín kivételével egy turmixgépbe, és alaposan mixeld össze őket. 4. Csorgass a sós karamellszószból a pohár aljára és falára, majd öntsd bele az elkészült mokka frappuccinot. 5. A tálaláshoz öntsd a frappuccino tetejére a habosra vert tejszínt, és fűszerezd meg egy kis extra szósszal!Hozzávalók
A kávéhoz:
- 1 csésze jég
- 1 adag espresso
- 50 ml tej
- 1 evőkanál Canderel Cankao instant kakaópor
- 1 evőkanál Canderel Stevia alapú édesítőpor
- 50 ml habtejszín
A sós karamellszószhoz:
- 40 g Canderel Sugarly kristályos por
- 2 tk. víz
- 25 ml habtejszín
- 80 g vaj
- fél mokkáskanál só
Canderel® Stevia Tápérték
Kiegyensúlyozott étrend részeként cukorbetegek és vegetáriánusok is fogyaszthatják.
1 teáskanál = 0.5g (150 adagot tartalmaz) | 1 tk (0.5g) | 100g |
---|---|---|
Energia | 8kJ (2 cal) | 1582kJ (378 kcal) |
Zsír | 0g | 0g |
amelyből telített zsírsavak | 0g | 0g |
Szénhidrát | 0.5g | 94g |
amelyből cukrok | 0g | 7.3g |
Fehérje | 0g | 0g |
Só | 0g | 0g |
OSzd meg a receptet
Megosztás itt: facebook
Megosztás itt: twitter
Megosztás itt: whatsapp
Megosztás itt: pinterest
Megosztás itt: email