Sós karamellás mokka frappuccino

Elkészítés

1. Kezdd a sós karamellszósz elkészítésével: melegítsd közepes lángon a vizet és a Canderel Sugarly kristályos port, amíg az fel nem olvad, majd kicsit magasabb fokon, míg nem karamellizálódik. 2. Vedd le a tűzről, és add hozzá a tejszínt, a vajat és a sót, majd alacsony hőfokon, folyamatosan keverd, míg homogén nem lesz a szósz, aztán tedd félre hűlni. 3. Helyezd a frappuccino hozzávalóit a habtejszín kivételével egy turmixgépbe, és alaposan mixeld össze őket. 4. Csorgass a sós karamellszószból a pohár aljára és falára, majd öntsd bele az elkészült mokka frappuccinot. 5. A tálaláshoz öntsd a frappuccino tetejére a habosra vert tejszínt, és fűszerezd meg egy kis extra szósszal!

Hozzávalók

A kávéhoz:

  • 1 csésze jég
  • 1 adag espresso
  • 50 ml tej
  • 1 evőkanál Canderel Cankao instant kakaópor
  • 1 evőkanál Canderel Stevia alapú édesítőpor
  • 50 ml habtejszín

A sós karamellszószhoz:

  • 40 g Canderel Sugarly kristályos por
  • 2 tk. víz
  • 25 ml habtejszín
  • 80 g vaj
  • fél mokkáskanál só

Canderel® Stevia Tápérték

Kiegyensúlyozott étrend részeként cukorbetegek és vegetáriánusok is fogyaszthatják.

1 teáskanál = 0.5g

(150 adagot tartalmaz)

1 tk (0.5g)

100g

Energia

8kJ
(2 cal)
1582kJ
(378 kcal)

Zsír

0g0g

amelyből telített zsírsavak

0g0g

Szénhidrát

0.5g94g

amelyből cukrok

0g7.3g

Fehérje

0g0g

0g0g

OSzd meg a receptet

Megosztás itt: facebook
Megosztás itt: twitter
Megosztás itt: whatsapp
Megosztás itt: pinterest
Megosztás itt: email