Fanta-szelet

Elkészítés

1. A datolyaszilvákat mosd meg alaposan, tisztítsd meg a levelektől és pucold meg, majd szeleteld fel őket és helyezd őket egy edénybe.

2. Tedd fel a tűzhelyre, és add hozzá a Canderel Stevia alapú édesítőport, a karikára vágott citromot és a vizet.

3. Közepes lángon, folyamatos kevergetés mellett forrald addig, míg a datolyaszilvák megpuhulnak.

4. Szedd ki a citromkarikákat, és botmixer segítségével pürésítsd a keveréket– a keményebb gyümölcsökből püré, míg a puhából lekvár állagot kaphatsz.

5. Add a krémhez a fahéjat és a szerecsendiót, majd hevítsd tovább, hogy kicsit sziruposabb állagot kapjon.

6. Ha elkészült, merd át egy jól zárható üvegbe, és hagyd kihűlni. Süteményekhez, édes tésztákhoz, vagy kenyérre kenve javasoljuk.

Hozzávalók

  • 2 kg datolyaszilva
  • 120 g Canderel Stevia alapú édesítőpor
  • 1 db citrom
  • 4 dl víz
  • 2 tk. fahéj
  • 1 mokkáskanál szerecsendió

Canderel® Szukralóz Tápérték táblázat

Kiegyensúlyozott étrend részeként cukorbetegek és vegetáriánusok is fogyaszthatják.

1 Teáskanál = 0.5g

(80 Adagot Tartalmaz)

Adagonként

1 tk (0.5g)

100g

Eneria

8kJ

(2 cal)

1592kJ

(381 cal)

Zsír

0g

g

amelyből telített zsírsavak

0g

0g

Szénhidrát

0,5g

95g

amelyből cukrok

0g

7,4g

Fehérje

0g

0g

0g

0,1g

Oszd meg a receptet

Megosztás itt: facebook
Megosztás itt: twitter
Megosztás itt: whatsapp
Megosztás itt: pinterest
Megosztás itt: email