- Előkészítés: 15 perc
- Elkészítési idő: 45 perc
- Nehézség: 2
- Adag: 4
Elkészítés
1. A datolyaszilvákat mosd meg alaposan, tisztítsd meg a levelektől és pucold meg, majd szeleteld fel őket és helyezd őket egy edénybe.
2. Tedd fel a tűzhelyre, és add hozzá a Canderel Stevia alapú édesítőport, a karikára vágott citromot és a vizet.
3. Közepes lángon, folyamatos kevergetés mellett forrald addig, míg a datolyaszilvák megpuhulnak.
4. Szedd ki a citromkarikákat, és botmixer segítségével pürésítsd a keveréket– a keményebb gyümölcsökből püré, míg a puhából lekvár állagot kaphatsz.
5. Add a krémhez a fahéjat és a szerecsendiót, majd hevítsd tovább, hogy kicsit sziruposabb állagot kapjon.
6. Ha elkészült, merd át egy jól zárható üvegbe, és hagyd kihűlni. Süteményekhez, édes tésztákhoz, vagy kenyérre kenve javasoljuk.
Hozzávalók
- 2 kg datolyaszilva
- 120 g Canderel Stevia alapú édesítőpor
- 1 db citrom
- 4 dl víz
- 2 tk. fahéj
- 1 mokkáskanál szerecsendió
Canderel® Szukralóz Tápérték táblázat
Kiegyensúlyozott étrend részeként cukorbetegek és vegetáriánusok is fogyaszthatják.
1 Teáskanál = 0.5g (80 Adagot Tartalmaz) | Adagonként 1 tk (0.5g) | 100g |
---|---|---|
Eneria | 8kJ (2 cal) | 1592kJ (381 cal) |
Zsír | 0g | g |
amelyből telített zsírsavak | 0g | 0g |
Szénhidrát | 0,5g | 95g |
amelyből cukrok | 0g | 7,4g |
Fehérje | 0g | 0g |
Só | 0g | 0,1g |