Aszalt gyümölcsös torta
Fanta-szelet

Elkészítés

1. A sütés előtti napon keverd össze az aszalt gyümölcsöket, az édesköményt, a narancs levét, és a 65 ml fekete teát egy lezárható edényben, tedd a hűtőbe éjszakára. 2. A sütés napján verd habosra a margarint a Canderel Szukralóz alapú édesítőporral és a lereszelt narancshéjjal, majd fokozatosan keverd hozzá a tejet és az almabor ecetet. 3. Keverd össze egy nagy tálban a zablisztet, a zselatint, a szódabikarbónát és a mézeskalács fűszerkeveréket, kis adagonként keverd hozzá a nedves hozzávalókat. 4. Melegítsd elő a sütőt 150 fokra, és béleld ki sütőpapírral egy 14 cm átmérőjű tortaforma belsejét. 5. Add a tésztához a beáztatott aszalt gyümölcsöket, keverd el alaposan, ezután öntsd az egészet a tortaformába és simítsd el a tetejét. 6. Süsd 40 percig a tortát, majd csökkentsd a hőmérsékletet 140 fokra és süsd még kb. 2 órán keresztül, míg szép aranybarna és szilárd nem lesz a teteje. 7. Szurkálj lyukakat a meleg sütemény tetejébe egy fogpiszkálóval, majd kanalazd rá a 3 evőkanál fekete teát, és hagyd a formában teljesen kihűlni. 8. Tárolás előtt csomagold be egy réteg sütőpapírba és még egy réteg alufóliába. Száraz, hűvös helyen tárolva akár 3 hónapig, mélyhűtőben 6 hónapig is eláll.

Hozzávalók

  • 100 g mazsola
  • 65 g arany mazsola
  • 85 g aszalt vörösáfonya
  • 80 g aszalt datolya
  • 85 g aszalt barack
  • 1,5 narancs reszelt héja és leve
  • 65 ml + 3 ek. fekete tea
  • 120 g margarin
  • 20 g Canderel Szukralóz alapú édesítőpor
  • 130 ml növényi tej
  • 1,3 evőkanál almabor ecet
  • 260 g zabliszt
  • 2,5 tk. ízesítetlen zselatin 
  • 1/2 tk. szódabikarbóna
  • 2 tk. mézeskalács fűszerkeverék

Canderel® Szukralóz Tápérték táblázat

Kiegyensúlyozott étrend részeként cukorbetegek és vegetáriánusok is fogyaszthatják.

1 Teáskanál = 0.5g

(80 Adagot Tartalmaz)

Adagonként

1 tk (0.5g)

100g

Eneria

8kJ

(2 cal)

1592kJ

(381 cal)

Zsír

0g

g

amelyből telített zsírsavak

0g

0g

Szénhidrát

0,5g

95g

amelyből cukrok

0g

7,4g

Fehérje

0g

0g

0g

0,1g

Oszd meg a receptet

Megosztás itt: facebook
Megosztás itt: twitter
Megosztás itt: whatsapp
Megosztás itt: pinterest
Megosztás itt: email