- Előkészítés: 1 nap + 30 perc
- Elkészítési idő: 30 perc
- Nehézség: 2
- Adag: 4
Elkészítés
1. A sütés előtti napon keverd össze az aszalt gyümölcsöket, az édesköményt, a narancs levét, és a 65 ml fekete teát egy lezárható edényben, tedd a hűtőbe éjszakára. 2. A sütés napján verd habosra a margarint a Canderel Szukralóz alapú édesítőporral és a lereszelt narancshéjjal, majd fokozatosan keverd hozzá a tejet és az almabor ecetet. 3. Keverd össze egy nagy tálban a zablisztet, a zselatint, a szódabikarbónát és a mézeskalács fűszerkeveréket, kis adagonként keverd hozzá a nedves hozzávalókat. 4. Melegítsd elő a sütőt 150 fokra, és béleld ki sütőpapírral egy 14 cm átmérőjű tortaforma belsejét. 5. Add a tésztához a beáztatott aszalt gyümölcsöket, keverd el alaposan, ezután öntsd az egészet a tortaformába és simítsd el a tetejét. 6. Süsd 40 percig a tortát, majd csökkentsd a hőmérsékletet 140 fokra és süsd még kb. 2 órán keresztül, míg szép aranybarna és szilárd nem lesz a teteje. 7. Szurkálj lyukakat a meleg sütemény tetejébe egy fogpiszkálóval, majd kanalazd rá a 3 evőkanál fekete teát, és hagyd a formában teljesen kihűlni. 8. Tárolás előtt csomagold be egy réteg sütőpapírba és még egy réteg alufóliába. Száraz, hűvös helyen tárolva akár 3 hónapig, mélyhűtőben 6 hónapig is eláll.Hozzávalók
- 100 g mazsola
- 65 g arany mazsola
- 85 g aszalt vörösáfonya
- 80 g aszalt datolya
- 85 g aszalt barack
- 1,5 narancs reszelt héja és leve
- 65 ml + 3 ek. fekete tea
- 120 g margarin
- 20 g Canderel Szukralóz alapú édesítőpor
- 130 ml növényi tej
- 1,3 evőkanál almabor ecet
- 260 g zabliszt
- 2,5 tk. ízesítetlen zselatin
- 1/2 tk. szódabikarbóna
- 2 tk. mézeskalács fűszerkeverék
Canderel® Szukralóz Tápérték táblázat
Kiegyensúlyozott étrend részeként cukorbetegek és vegetáriánusok is fogyaszthatják.
1 Teáskanál = 0.5g (80 Adagot Tartalmaz) | Adagonként 1 tk (0.5g) | 100g |
---|---|---|
Eneria | 8kJ (2 cal) | 1592kJ (381 cal) |
Zsír | 0g | g |
amelyből telített zsírsavak | 0g | 0g |
Szénhidrát | 0,5g | 95g |
amelyből cukrok | 0g | 7,4g |
Fehérje | 0g | 0g |
Só | 0g | 0,1g |
Oszd meg a receptet
Megosztás itt: facebook
Megosztás itt: twitter
Megosztás itt: whatsapp
Megosztás itt: pinterest
Megosztás itt: email