Jam thumb biscuit

Elkészítés

Szükséges lesz két,enyhén kivajazott tepsire

1. A sütőt melegítsd elő 180 fokra (légkeveréses sütőben 160 C-ra). Tedd a vajat/margarint egy turmixgépbe, majd add hozzá a Canderel édesítőport, turmixold krémesre, majd keverd hozzá a vaníliakivonatot is.

2. A tésztát borítsd lisztezett deszkára, és gyúrd át. Ezt követően csomagold fóliába és hagyd állni 20 percre a hűtőben, amíg megdermed. 

3. Add hozzá a tojássárgáját, az írót/tejet, majd keverés mellett fokozatosan a lisztet is, amíg össze nem áll. A tésztát borítsd lisztezett deszkára, és gyúrd át. Ezt követően csomagold fóliába és hagyd állni 20 percre a hűtőben, amíg megdermed.

4. Szaggasd ki a kedvenc formádra a tésztát, tegyél a közepükbe lekvárt, majd 12-15 perc alatt süsd aranybarnára.

84 Kcals adagonként

Hozzávalók

225g zsírszegény vaj vagy margarin
20g Canderel Stevia édesítőpor
1 tk vaníliakivonat
1 tojássárgája
2 ek író vagy tej
300g sima liszt
A tetejére cukormentes eper- vagy málnalekvár

Canderel® Stevia Tápérték

Kiegyensúlyozott étrend részeként cukorbetegek és vegetáriánusok is fogyaszthatják.

1 Teaspoon = 0.5g
(Jar contains 150 teaspoons)
Per teaspoon (0.5g)Per 100g
Energy8kJ
(2 cal)
1582kJ
(378 kcal)
Fat0g0g
of which saturates0g0g
Carbohydrate0.5g94g
of which sugars0g7.3g
Protein0g0g
Salt0g0g

OSzd meg a receptet

Megosztás itt: facebook
Megosztás itt: twitter
Megosztás itt: whatsapp
Megosztás itt: pinterest
Megosztás itt: email