- Előkészítés: 20 perc
- Sütési idő: 25 perc + 4 óra hűtés
- Nehétség: 3
- Adag: 4
Elkészítés
1. Válaszd ketté a tojást – a fehérjét verd kemény habbá a sóval és a Canderel szukralóz alapú édesítőporral, a sárgáját pedig keverd el alaposan a görög joghurttal és a vanília aromával.
2. Egy tálban keverd össze a piskóta száraz alapanyagait. A tojáshabot óvatosan forgasd bele a kikevert sárgába, majd lassanként adagold hozzá a lisztes keveréket.
3. Sütőpapírral bélelt tepsiben vagy tortaformában, 180 °C-on előmelegített sütőben, 20-25 perc alatt süsd meg a piskótát!
4. A túrókrémhez az összetevőket egy tálban dolgozd össze, majd egyenletesen oszlasd el a kihűlt piskóta tetején.
5. A pudingport főzd csomómentesre a narancsos üdítőben, majd oszlasd el a túrókrém tetején.
6. Pihentesd a süteményt legalább 4 óráig a hűtőben, majd élvezd ezt az édes finomságot!
Hozzávalók
Hozzávalók a piskótához:
4 db tojás
1 csipet só
50 g görög joghurt
80 g zabpehelyliszt
20 g holland kakaópor
20 g Canderel szukrakóz alapú édesítőpor
20 g sütőpor
1 teáskanál olaj
1 teáskanál vanília aroma
Hozzávalók a túrókrémhez:
500 g zsírszegény túró
100 g görög joghurt
50 g margarin
10 g Canderel szukralóz alapú édesítőpor
fél citrom leve és héja
1 teáskanál vanília aroma
A zseléhez:
8 dl cukormentes narancsos üdítő
2 csomag vaníliás pudingpor
Canderel® Szukralóz Tápérték táblázat
Kiegyensúlyozott étrend részeként cukorbetegek és vegetáriánusok is fogyaszthatják.
1 Teáskanál = 0.5g (80 Adagot Tartalmaz) | Adagonként 1 tk (0.5g) | 100g |
---|---|---|
Eneria | 8kJ (2 cal) | 1592kJ (381 cal) |
Zsír | 0g | g |
amelyből telített zsírsavak | 0g | 0g |
Szénhidrát | 0,5g | 95g |
amelyből cukrok | 0g | 7,4g |
Fehérje | 0g | 0g |
Só | 0g | 0,1g |