- Elkészítés: 30 perc
- Sütési idő: 50 perc
- Nehézség: 1
- Adag: 4
Elkészítés
1. Melegítsd elő a sütőt 180 °C-ra (légkeveréses sütőben), és vajazz ki egy 2,5 literes sütőformát. 2. Tedd a datolyát egy tálba, és öntsd fel 3 csésze (750 ml) forró vízzel. Hagyd állni 10 percig, hogy megpuhuljon, majd csepegtesd le, és vágd finomra. 3. A puding elkészítéséhez tedd az apróra vágott datolyát és a többi hozzávalót egy tálba, és keverd össze. Öntsd a tésztát az előkészített tálba, majd süsd kb. 50 percig. 4. Vedd ki a pudingot a sütőből, és egy nyárs segítségével szúrj lyukakat a tetejétől az aljáig. 5. Tálald melegen, kedvenc csokoládé, kókusz vagy gyümölcs mártásoddal a tetején.Hozzávalók
- 375 g friss, kimagozott datolya
- 150g hajdinaliszt
- 3 csésze mandulaliszt
- 1/3 csésze kakaópor
- 1 vaníliarúd, kettévágva, magok kikaparva
- 1 1/2 teáskanál szódabikarbóna
- 225 g megszilárdult kókuszolaj
- 150 g cukormentes étcsokoládé apróra vágva
- 6 tojás
- 300 ml író
- 2 kiskanál Canderel szuklaróz alapú édesítőpor
Canderel® Szukralóz Tápérték táblázat
Kiegyensúlyozott étrend részeként cukorbetegek és vegetáriánusok is fogyaszthatják.
1 Teáskanál = 0.5g (80 Adagot Tartalmaz) | Adagonként 1 tk (0.5g) | 100g |
---|---|---|
Eneria | 8kJ (2 cal) | 1592kJ (381 cal) |
Zsír | 0g | g |
amelyből telített zsírsavak | 0g | 0g |
Szénhidrát | 0,5g | 95g |
amelyből cukrok | 0g | 7,4g |
Fehérje | 0g | 0g |
Só | 0g | 0,1g |
Oszd meg a receptet
Megosztás itt: facebook
Megosztás itt: twitter
Megosztás itt: whatsapp
Megosztás itt: pinterest
Megosztás itt: email