Sült csokoládés puding
Fanta-szelet

Elkészítés

1. Melegítsd elő a sütőt 180 °C-ra (légkeveréses sütőben), és vajazz ki egy 2,5 literes sütőformát. 2. Tedd a datolyát egy tálba, és öntsd fel 3 csésze (750 ml) forró vízzel. Hagyd állni 10 percig, hogy megpuhuljon, majd csepegtesd le, és vágd finomra. 3. A puding elkészítéséhez tedd az apróra vágott datolyát és a többi hozzávalót egy tálba, és keverd össze. Öntsd a tésztát az előkészített tálba, majd süsd kb. 50 percig. 4. Vedd ki a pudingot a sütőből, és egy nyárs segítségével szúrj lyukakat a tetejétől az aljáig. 5. Tálald melegen, kedvenc csokoládé, kókusz vagy gyümölcs mártásoddal a tetején.

Hozzávalók

  • 375 g friss, kimagozott datolya
  • 150g hajdinaliszt
  • 3 csésze mandulaliszt
  • 1/3 csésze kakaópor
  • 1 vaníliarúd, kettévágva, magok kikaparva
  • 1 1/2 teáskanál szódabikarbóna
  • 225 g megszilárdult kókuszolaj
  • 150 g cukormentes étcsokoládé apróra vágva
  • 6 tojás
  • 300 ml író
  • 2 kiskanál Canderel szuklaróz alapú édesítőpor

Canderel® Szukralóz Tápérték táblázat

Kiegyensúlyozott étrend részeként cukorbetegek és vegetáriánusok is fogyaszthatják.

1 Teáskanál = 0.5g

(80 Adagot Tartalmaz)

Adagonként

1 tk (0.5g)

100g

Eneria

8kJ

(2 cal)

1592kJ

(381 cal)

Zsír

0g

g

amelyből telített zsírsavak

0g

0g

Szénhidrát

0,5g

95g

amelyből cukrok

0g

7,4g

Fehérje

0g

0g

0g

0,1g

Oszd meg a receptet

Megosztás itt: facebook
Megosztás itt: twitter
Megosztás itt: whatsapp
Megosztás itt: pinterest
Megosztás itt: email