citromfagylalt
Lemon & Blueberry Cheesecake - Sweetened with Sugarly

Elkészítés

1. Alacsony lángon forrald fel a habtejszínt a Canderel Sugarly kristályos port, a főzőtejszínt, és a citromhéjat egy edényben.

2. Kevergesd nagyjából 5 percig, míg a Canderel Sugarly kristályos por el nem olvad, majd helyezd rá az edényt és tedd félre 10-15 percre.

3. Melegítsd újra a keveréket alacsony lángon, de ne forrald fel!

4. Egy villa segítségével verd fel a tojássárgákat egy edényben, majd lassan adagolva add hozzá a meleg, tejszínes keveréket, így a tojás lassan melegszik át.

5. Helyezd vissza az így elkészített alapot az edénybe, majd keverés közben melegítsd alacsony lángon további 5-10 percig!

6. Amikor már a fakanál felületére tapad a keverék, öntsd át egy nagyobb edénybe, és hagyd kihűlni.

7. Helyezd a kihűlt keveréket a fagyasztóba éjszakára, de legalább 8 órára!

8. A mélyhűtőből kivéve keverd össze, amennyire csak tudod, hogy lazább állagot kapj! Locsold meg közben a citromlével, és már tálalhatod is.

Hozzávalók

  • 450 ml 35%-os habtejszín
  • 110 g Canderel Sugarly kristályos por
  • 230 ml 10%-os főzőtejszín
  • 3 ek. reszelt citromhéj
  • 5 tojássárgája
  • 120 ml citromlé

Canderel® Sugarly Tápérték

Kiegyensúlyozott étrend részeként cukorbetegek és vegetáriánusok is fogyaszthatják.

Oszd meg a receptet

1/2 Teáskanál = 2g

(250 g = 100 adag)

1 Adag

(1/2 teáskanál)

100g

Energia

0kJ
(0 cal)
4kJ
(1 cal)

Zsír

0g0g

amelyből telített zsírsavak

0g0g

Szénhidát

2g99g

amelyből cukrok

0g0g

Fehréje

0g0g

0g0g
Megosztás itt: facebook
Megosztás itt: twitter
Megosztás itt: whatsapp
Megosztás itt: pinterest
Megosztás itt: email