- Előkészítés: 20 perc
- Elkészítési idő: 1 óra + 8 óra pihentetés
- Nehézség: 3
- Adag: 10
Elkészítés
1. Alacsony lángon forrald fel a habtejszínt a Canderel Sugarly kristályos port, a főzőtejszínt, és a citromhéjat egy edényben.
2. Kevergesd nagyjából 5 percig, míg a Canderel Sugarly kristályos por el nem olvad, majd helyezd rá az edényt és tedd félre 10-15 percre.
3. Melegítsd újra a keveréket alacsony lángon, de ne forrald fel!
4. Egy villa segítségével verd fel a tojássárgákat egy edényben, majd lassan adagolva add hozzá a meleg, tejszínes keveréket, így a tojás lassan melegszik át.
5. Helyezd vissza az így elkészített alapot az edénybe, majd keverés közben melegítsd alacsony lángon további 5-10 percig!
6. Amikor már a fakanál felületére tapad a keverék, öntsd át egy nagyobb edénybe, és hagyd kihűlni.
7. Helyezd a kihűlt keveréket a fagyasztóba éjszakára, de legalább 8 órára!
8. A mélyhűtőből kivéve keverd össze, amennyire csak tudod, hogy lazább állagot kapj! Locsold meg közben a citromlével, és már tálalhatod is.
Hozzávalók
- 450 ml 35%-os habtejszín
- 110 g Canderel Sugarly kristályos por
- 230 ml 10%-os főzőtejszín
- 3 ek. reszelt citromhéj
- 5 tojássárgája
- 120 ml citromlé
Canderel® Sugarly Tápérték
Kiegyensúlyozott étrend részeként cukorbetegek és vegetáriánusok is fogyaszthatják.
Oszd meg a receptet
1/2 Teáskanál = 2g (250 g = 100 adag) | 1 Adag (1/2 teáskanál) | 100g |
---|---|---|
Energia | 0kJ (0 cal) | 4kJ (1 cal) |
Zsír | 0g | 0g |
amelyből telített zsírsavak | 0g | 0g |
Szénhidát | 2g | 99g |
amelyből cukrok | 0g | 0g |
Fehréje | 0g | 0g |
Só | 0g | 0g |