Elkészítés

1. A langyos tejbe morzsoljuk az élesztőt, és 10-15 perc alatt hagyjuk felfutni.

2. Egy tálba tesszük a lisztet, a Canderel sugarly-t, egy csipet sót és a puha vajat. Ráöntjük a tejes-élesztős mixet és a rumot, majd hozzáadjuk a tojássárgájákat. 

3. Robotgéppel alaposan kidagasztjuk. Lefóliázzuk a tésztát, és 30-45 percig meleg helyen kelesztjük.

4. Liszttel megszórt nyújtódeszkán 1,5-2 cm vastagra nyújtjuk a tésztát, és egy kb. 12 cm átmérőjű pohárral vagy fánkszaggatóval kiszaggatjuk. Lisztezett felületre tesszük, vagy a deszkán hagyjuk.

5. Letakarjuk a fánkokat, és 20 percig pihenni hagyjuk. Forró, 160-170 fokos olajban, fedővel letakarva 1-2 perc alatt aranybarnára sütjük az egyik oldalukat, majd megfordítjuk, és a másik oldalukkal is így teszünk, de már fedő nélkül. Papírtörlőre szedjük őket.

Hozzávalók

  • 300 ml tej
  • 30 g friss élesztő
  • 500 g finomliszt
  • 30 g Canderel Sugarly
  • 1 csipet só
  • 50 g puha vaj
  • 5 ml sötét rum/rum aroma
  • 5 db tojássárgája
  • kb. 1 l étolaj a sütéshez

Canderel® Sugarly Tápérték

Kiegyensúlyozott étrend részeként cukorbetegek és vegetáriánusok is fogyaszthatják.

1/2 Teáskanál = 2g

(250 g = 100 adag)

1 Adag

(1/2 teáskanál)

100g

Energia

0kJ
(0 cal)
4kJ
(1 cal)

Zsír

0g0g

amelyből telített zsírsavak

0g0g

Szénhidát

2g99g

amelyből cukrok

0g0g

Fehréje

0g0g

0g0g

Oszd meg a receptet

Megosztás itt: facebook
Megosztás itt: twitter
Megosztás itt: whatsapp
Megosztás itt: pinterest
Megosztás itt: email