- Előkészítés: 1,5 óra
- Pihentetési idő 5 óra
- Nehézség: 4
- Adag: 8

Elkészítés
1. A langyos tejbe morzsoljuk az élesztőt, és 10-15 perc alatt hagyjuk felfutni.
2. Egy tálba tesszük a lisztet, a Canderel sugarly-t, egy csipet sót és a puha vajat. Ráöntjük a tejes-élesztős mixet és a rumot, majd hozzáadjuk a tojássárgájákat.
3. Robotgéppel alaposan kidagasztjuk. Lefóliázzuk a tésztát, és 30-45 percig meleg helyen kelesztjük.
4. Liszttel megszórt nyújtódeszkán 1,5-2 cm vastagra nyújtjuk a tésztát, és egy kb. 12 cm átmérőjű pohárral vagy fánkszaggatóval kiszaggatjuk. Lisztezett felületre tesszük, vagy a deszkán hagyjuk.
5. Letakarjuk a fánkokat, és 20 percig pihenni hagyjuk. Forró, 160-170 fokos olajban, fedővel letakarva 1-2 perc alatt aranybarnára sütjük az egyik oldalukat, majd megfordítjuk, és a másik oldalukkal is így teszünk, de már fedő nélkül. Papírtörlőre szedjük őket.
Hozzávalók
- 300 ml tej
- 30 g friss élesztő
- 500 g finomliszt
- 30 g Canderel Sugarly
- 1 csipet só
- 50 g puha vaj
- 5 ml sötét rum/rum aroma
- 5 db tojássárgája
- kb. 1 l étolaj a sütéshez

Canderel® Sugarly Tápérték
Kiegyensúlyozott étrend részeként cukorbetegek és vegetáriánusok is fogyaszthatják.
1/2 Teáskanál = 2g (250 g = 100 adag) | 1 Adag (1/2 teáskanál) | 100g |
---|---|---|
Energia | 0kJ (0 cal) | 4kJ (1 cal) |
Zsír | 0g | 0g |
amelyből telített zsírsavak | 0g | 0g |
Szénhidát | 2g | 99g |
amelyből cukrok | 0g | 0g |
Fehréje | 0g | 0g |
Só | 0g | 0g |