Elkészítés

1. Egy nagy tálban keverjük össze a lisztet, a sót, a Canderel Stevia alapú édesítőport és a szárított élesztőt. Ha friss élesztőt használunk, oldjuk fel a Canderelt a langyos vízben, majd adjuk hozzá az élesztőt, és hagyjuk felfutni. 

2. Adjuk hozzá a vizet és a puha vajat a liszthez. Rugalmas tésztát dagasztunk belőle egy lisztezett felületen. 

3. Takarjuk le és hagyjuk egy langyos helyen kétszeresére kelni. 

4. Melegítsük elő a sütőt 200°C-ra. 

5. A megkelt tésztát vágjuk nyolc egyenlő részre, majd mindegyikből kb. 50 cm hosszú hengereket formázzunk. 

6. A hengerek két végét összeérintve formáljunk pereceket belőlük. 

7. Egy nagy lábasban forraljuk fel a vizet, majd adjuk hozzá a szódabikarbónát. 

8. Vegyük lejjebb a lángot, és főzzük a pereceket mindkét oldalukon 30 másodpercig. 

9. Tegyük a kifőtt pereceket sütőpapírral bélelt tepsire, és szórjuk meg mindegyiket durva tengeri sóval. 

10. Süssük aranybarnára előmelegített sütőben 15-20 perc alatt. 

Hozzávalók

A tésztához: 

  • 600 g finomliszt 
  • 1 tasak, 7 g szárított élesztő vagy 25 g friss 
  • 2 tk só 
  • 1 ek Canderel Stevia alapú édesítőpor 
  • 350 ml langyos víz 
  • 50 g puha vaj 

A főzéshez: 

  • 2 l víz 
  • 1 csomag szódabikarbóna 

A tetejére: 

  • durva szemű tengeri só

Canderel® Stevia Tápérték

Kiegyensúlyozott étrend részeként cukorbetegek és vegetáriánusok is fogyaszthatják.

1 teáskanál = 0.5g

(150 adagot tartalmaz)

1 tk (0.5g)

100g

Energia

8kJ
(2 cal)
1582kJ
(378 kcal)

Zsír

0g0g

amelyből telített zsírsavak

0g0g

Szénhidrát

0.5g94g

amelyből cukrok

0g7.3g

Fehérje

0g0g

0g0g

Oszd meg a receptet

Megosztás itt: facebook
Megosztás itt: twitter
Megosztás itt: whatsapp
Megosztás itt: pinterest
Megosztás itt: email