- Előkészítés: 60 perc
- Sütési idő: 20 perc
- Nehézség: 3
- Adag: 6
Elkészítés
1. Egy nagy tálban keverjük össze a lisztet, a sót, a Canderel Stevia alapú édesítőport és a szárított élesztőt. Ha friss élesztőt használunk, oldjuk fel a Canderelt a langyos vízben, majd adjuk hozzá az élesztőt, és hagyjuk felfutni.
2. Adjuk hozzá a vizet és a puha vajat a liszthez. Rugalmas tésztát dagasztunk belőle egy lisztezett felületen.
3. Takarjuk le és hagyjuk egy langyos helyen kétszeresére kelni.
4. Melegítsük elő a sütőt 200°C-ra.
5. A megkelt tésztát vágjuk nyolc egyenlő részre, majd mindegyikből kb. 50 cm hosszú hengereket formázzunk.
6. A hengerek két végét összeérintve formáljunk pereceket belőlük.
7. Egy nagy lábasban forraljuk fel a vizet, majd adjuk hozzá a szódabikarbónát.
8. Vegyük lejjebb a lángot, és főzzük a pereceket mindkét oldalukon 30 másodpercig.
9. Tegyük a kifőtt pereceket sütőpapírral bélelt tepsire, és szórjuk meg mindegyiket durva tengeri sóval.
10. Süssük aranybarnára előmelegített sütőben 15-20 perc alatt.
Hozzávalók
A tésztához:
- 600 g finomliszt
- 1 tasak, 7 g szárított élesztő vagy 25 g friss
- 2 tk só
- 1 ek Canderel Stevia alapú édesítőpor
- 350 ml langyos víz
- 50 g puha vaj
A főzéshez:
- 2 l víz
- 1 csomag szódabikarbóna
A tetejére:
- durva szemű tengeri só
Canderel® Stevia Tápérték
Kiegyensúlyozott étrend részeként cukorbetegek és vegetáriánusok is fogyaszthatják.
1 teáskanál = 0.5g (150 adagot tartalmaz) | 1 tk (0.5g) | 100g |
---|---|---|
Energia | 8kJ (2 cal) | 1582kJ (378 kcal) |
Zsír | 0g | 0g |
amelyből telített zsírsavak | 0g | 0g |
Szénhidrát | 0.5g | 94g |
amelyből cukrok | 0g | 7.3g |
Fehérje | 0g | 0g |
Só | 0g | 0g |