- Előkészítés: 1,5 óra
- Pihentetési idő 5 óra
- Nehézség: 4
- Adag: 8

Elkészítés
1. Keverd össze a lisztet, sót és Canderel Sugarly-t egy tálban.
2. A tejbe keverd bele az élesztőt, majd add a lisztes keverékhez.
3. Add hozzá a tojást és a vajat, majd 7-8 percig dagaszd alaposan.
4. Hagyd kelni lefedve 1 órát (nem fog a duplájára kelni).
5. Készítsd el a tölteléket, majd nyújtsd ki a tésztát 30 x 40 cm-es téglalappá.
6. Kend meg kakaós krémmel, hagyj 1 cm szabad területet a szélén.
7. Tekerd fel, majd vágd hosszában félbe. A két darabot tekerd össze, vágott felükkel felfelé.
8. Tedd a formába, szórd meg mandulával, és süsd 180 fokon 35 percig.
Hozzávalók
- 300 g teljes kiőrlésű liszt
- 50 g liszt
- 1 mk só
- 1/2 ek Canderel Sugarly
- 175 ml tej
- 2 tk szárított élesztő
- 1 db tojássárgája
- 100 g olvasztott vaj
- 100 g olvasztott vaj
- 2 púpozott ek hollandi kakaópor
- 25 g Canderel Sugarly

Canderel® Sugarly Tápérték
Kiegyensúlyozott étrend részeként cukorbetegek és vegetáriánusok is fogyaszthatják.
1/2 Teáskanál = 2g (250 g = 100 adag) | 1 Adag (1/2 teáskanál) | 100g |
---|---|---|
Energia | 0kJ (0 cal) | 4kJ (1 cal) |
Zsír | 0g | 0g |
amelyből telített zsírsavak | 0g | 0g |
Szénhidát | 2g | 99g |
amelyből cukrok | 0g | 0g |
Fehréje | 0g | 0g |
Só | 0g | 0g |