Elkészítés

1. Keverd össze a lisztet, sót és Canderel Sugarly-t egy tálban.

2. A tejbe keverd bele az élesztőt, majd add a lisztes keverékhez.

3. Add hozzá a tojást és a vajat, majd 7-8 percig dagaszd alaposan.

4. Hagyd kelni lefedve 1 órát (nem fog a duplájára kelni).

5. Készítsd el a tölteléket, majd nyújtsd ki a tésztát 30 x 40 cm-es téglalappá.

6. Kend meg kakaós krémmel, hagyj 1 cm szabad területet a szélén.

7. Tekerd fel, majd vágd hosszában félbe. A két darabot tekerd össze, vágott felükkel felfelé.

8. Tedd a formába, szórd meg mandulával, és süsd 180 fokon 35 percig.

Hozzávalók

A tésztához:
  • 300 g teljes kiőrlésű liszt
  • 50 g liszt
  • 1 mk só
  • 1/2 ek Canderel Sugarly
  • 175 ml tej
  • 2 tk szárított élesztő
  • 1 db tojássárgája
  • 100 g olvasztott vaj
 
A töltelékhez:
  • 100 g olvasztott vaj
  • 2 púpozott ek hollandi kakaópor
  • 25 g Canderel Sugarly

Canderel® Sugarly Tápérték

Kiegyensúlyozott étrend részeként cukorbetegek és vegetáriánusok is fogyaszthatják.

1/2 Teáskanál = 2g

(250 g = 100 adag)

1 Adag

(1/2 teáskanál)

100g

Energia

0kJ
(0 cal)
4kJ
(1 cal)

Zsír

0g0g

amelyből telített zsírsavak

0g0g

Szénhidát

2g99g

amelyből cukrok

0g0g

Fehréje

0g0g

0g0g

Oszd meg a receptet

Megosztás itt: facebook
Megosztás itt: twitter
Megosztás itt: whatsapp
Megosztás itt: pinterest
Megosztás itt: email