- Előkészítés: 20 perc
- Sütési idő: 35 perc
- Nehétség: 3
- Adag: 1
Elkészítés
1. A tésztához először keverd össze a száraz alapanyagokat, majd egyesével add hozzá a többit – a vajat szobahőmérsékleten, kis kockákra darabolva, hogy könnyebb legyen összedolgozni.
2. Az alaposan összegyúrt tésztát lisztes kézzel helyezd át egy olajjal kikent edénybe, fedd le fóliával, majd tedd a hűtőbe egy éjszakára pihenni.
3. Egy kis edényben, közepes lángon forrald össze a csokoládés töltelék összetevőit, majd kis lángon keverd teljesen simára. Tedd félre, míg kihűl és kenhető, krémes állagúra sűrűsödik.
4. Felezd el a tésztát, majd az egyik gombócot nyújtsd egy kb. 30×40 cm nagyságú téglalappá. Oszlasd el a tészta felületén a csokoládés krém felét, majd a hosszabb oldalától tekerd fel a tésztát.
5. Felezd el hosszában a roládot, majd a megvágott, csokoládés felével felfelé „fond” be őket, a végükön pedig nyomd össze a fonatokat. Ugyanezt ismételd meg a másik tésztával is.
6. Óvatosan megemelve helyezd a babkákat egy kicsi (24×18 cm), sütőpapírral bélelt tepsibe. Fedd le őket fóliával másfél órára, hogy szépen megkeljenek.
7. Előmelegített sütőben 180 fokon, 30-35 perc alatt aranybarnára sül.
Hozzávalók
Hozzávalók a tésztához:
500 g liszt
100 g Canderel Sugarly kristályos por
1 csipet só
10 g instant élesztő
3 tojás
110 ml víz
130 g margarin
napraforgó olaj
Hozzávalók a töltelékhez
200 g Canderel étcsokoládé
115 g margarin
50 ml 30%-os habtejszín
90 g Canderel Cankao kakaópor
1 csipet só
Canderel® Cankao Tápérték táblázat
Kiegyensúlyozott étrend részeként cukorbetegek és vegetáriánusok is fogyaszthatják.
1 Teáskanál = 5g (50 Adagot Tartalmaz) | Adagonként 1 tk (5g) | 100g |
---|---|---|
Eneria | 19,7kJ (4,7 cal) | 984kJ (235 cal) |
Zsír | 0,15g | 7,9g |
amelyből telített zsírsavak | 0,07g | 3,7g |
Szénhidrát | 0,8g | 40g |
amelyből cukrok | 0,04g | 2,1g |
Fehérje | 0,24g | 12g |
Só | 0g | 0,1g |