csokoládés babka
Epres-túrókrémes piskótatorta

Elkészítés

1. A tésztához először keverd össze a száraz alapanyagokat, majd egyesével add hozzá a többit – a vajat szobahőmérsékleten, kis kockákra darabolva, hogy könnyebb legyen összedolgozni.

2. Az alaposan összegyúrt tésztát lisztes kézzel helyezd át egy olajjal kikent edénybe, fedd le fóliával, majd tedd a hűtőbe egy éjszakára pihenni.

3. Egy kis edényben, közepes lángon forrald össze a csokoládés töltelék összetevőit, majd kis lángon keverd teljesen simára. Tedd félre, míg kihűl és kenhető, krémes állagúra sűrűsödik.

4. Felezd el a tésztát, majd az egyik gombócot nyújtsd egy kb. 30×40 cm nagyságú téglalappá. Oszlasd el a tészta felületén a csokoládés krém felét, majd a hosszabb oldalától tekerd fel a tésztát.

5. Felezd el hosszában a roládot, majd a megvágott, csokoládés felével felfelé „fond” be őket, a végükön pedig nyomd össze a fonatokat. Ugyanezt ismételd meg a másik tésztával is.

6. Óvatosan megemelve helyezd a babkákat egy kicsi (24×18 cm), sütőpapírral bélelt tepsibe. Fedd le őket fóliával másfél órára, hogy szépen megkeljenek.

7. Előmelegített sütőben 180 fokon, 30-35 perc alatt aranybarnára sül.

Hozzávalók

Hozzávalók a tésztához:

500 g liszt
100 g Canderel Sugarly kristályos por
1 csipet só
10 g instant élesztő
3 tojás
110 ml víz
130 g margarin
napraforgó olaj

Hozzávalók a töltelékhez

200 g Canderel étcsokoládé
115 g margarin
50 ml 30%-os habtejszín
90 g Canderel Cankao kakaópor
1 csipet só

Cankao

Canderel® Cankao Tápérték táblázat

Kiegyensúlyozott étrend részeként cukorbetegek és vegetáriánusok is fogyaszthatják.

1 Teáskanál = 5g

(50 Adagot Tartalmaz)

Adagonként

1 tk (5g)

100g

Eneria

19,7kJ

(4,7 cal)

984kJ

(235 cal)

Zsír

0,15g

7,9g

amelyből telített zsírsavak

0,07g

3,7g

Szénhidrát

0,8g

40g

amelyből cukrok

0,04g

2,1g

Fehérje

0,24g

12g

0g

0,1g

Oszd meg a receptet

Megosztás itt: facebook
Megosztás itt: twitter
Megosztás itt: whatsapp
Megosztás itt: pinterest
Megosztás itt: email