Forrócsoki bomba

Elkészítés

1. Forralj fel egy lábosnyi vizet, forrás után pedig helyezz rá egy hőálló edényben a Canderel tejcsokoládét és kevergesd, míg fel nem olvad.

2. Vedd le a tűzről, és ha már langyosra hűlt, adagold őket félgömb alakú szilikonformába, majd tedd be a hűtőbe.

3. Miután megdermedtek a félgömbök, a felét töltsd meg a Canderel Cankao instant kakaóporral és a mézeskalács fűszerkeverékkel.

4. A golyók másik felének peremét olvaszd meg egy kicsit úgy, hogy egy felmelegített serpenyőhöz érinted.

5. Ragaszd össze a golyó két felét, díszítés gyanánt csorgass rá vonalakban egy kis extra csokoládét!

6. Felhasználás: tegyél egy bögre forró tejbe egy darab forrócsoki bombát, és díszítsd keményre vert habtejszínnel.

Hozzávalók

  • 250 g Canderel tejcsokoládé
  • 6 ek. Canderel Cankao instant kakaópor
  • 6 mokkáskanál mézeskalács fűszerkeverék
  • 250 ml tej/golyó
  • 200 ml habtejszín
Cankao

Canderel® CanCao Tápérték

Kiegyensúlyozott étrend részeként cukorbetegek és vegetáriánusok is fogyaszthatják.

Oszd meg a receptet

1 Teáskanál = 5g

(250 g = 100 adag)

1 Adag

(1 teáskanál)

100g

Energia

19,7kJ

(4,7 cal)

984kJ

(235 cal)

Zsír

0,15g

7,9g

amelyből telített zsírsavak

0,07g

3,7g

Szénhidát

0,8g

40g

amelyből cukrok

0,04g

2,1g

Fehréje

0,24g

12g

0g

0,1g

Megosztás itt: facebook
Megosztás itt: twitter
Megosztás itt: whatsapp
Megosztás itt: pinterest
Megosztás itt: email