- Előkészítés: 30 perc
- Elkészítési idő: 20 perc
- Nehézség: 4
- Adag: 4
Elkészítés
1. Forralj fel egy lábosnyi vizet, forrás után pedig helyezz rá egy hőálló edényben a Canderel tejcsokoládét és kevergesd, míg fel nem olvad.
2. Vedd le a tűzről, és ha már langyosra hűlt, adagold őket félgömb alakú szilikonformába, majd tedd be a hűtőbe.
3. Miután megdermedtek a félgömbök, a felét töltsd meg a Canderel Cankao instant kakaóporral és a mézeskalács fűszerkeverékkel.
4. A golyók másik felének peremét olvaszd meg egy kicsit úgy, hogy egy felmelegített serpenyőhöz érinted.
5. Ragaszd össze a golyó két felét, díszítés gyanánt csorgass rá vonalakban egy kis extra csokoládét!
6. Felhasználás: tegyél egy bögre forró tejbe egy darab forrócsoki bombát, és díszítsd keményre vert habtejszínnel.
Hozzávalók
- 250 g Canderel tejcsokoládé
- 6 ek. Canderel Cankao instant kakaópor
- 6 mokkáskanál mézeskalács fűszerkeverék
- 250 ml tej/golyó
- 200 ml habtejszín
Canderel® CanCao Tápérték
Kiegyensúlyozott étrend részeként cukorbetegek és vegetáriánusok is fogyaszthatják.
Oszd meg a receptet
1 Teáskanál = 5g (250 g = 100 adag) | 1 Adag (1 teáskanál) | 100g |
---|---|---|
Energia | 19,7kJ (4,7 cal) | 984kJ (235 cal) |
Zsír | 0,15g | 7,9g |
amelyből telített zsírsavak | 0,07g | 3,7g |
Szénhidát | 0,8g | 40g |
amelyből cukrok | 0,04g | 2,1g |
Fehréje | 0,24g | 12g |
Só | 0g | 0,1g |