Egészséges szokások életre szólóa

Itt az ősz, amikor nehéz ellenállni annak, hogy némi laktató étellel bekuckózz a hideg és sötét napokon.  Ha azonban jó egészségben ér az ősz, nem a letargiáról fog szólni. Nem kell mindhiába próbálkoznod a fogyást ígérő táplálékkiegészítőkkel, ha természetes módon is fogyhatsz, ha egészségesen táplálkozol. Ez a fogyókúrás étrend nagyszerű kiindulópont, amely segít egy életre szóló pozitív táplálkozási szokásokat kialakítani.

Bár csábítóan hangzik a salátát félredobva elmerülni a melengető forró csokiban, egyetlen közepes adag karamellás forró csoki akár 57 gramm cukrot és 500 kalóriát is tartalmazhat! A magas cukortartalmú ételekben gazdag étrend mellett gyorsan felszaladnak a kilók – egyrészt a folyékony kalóriákat könnyű túlfogyasztani, másrészt a magas cukortartalmú ételeknek általában magas a kalóriatartalmuk is.

Ha szimplán csak annyit teszel, hogy követed ezt a könnyű, alacsony kalória- és cukortartalmú nyári étrendet, akkor a következő évszakra karcsúan libbenhetsz át, és búcsút inthetsz a makacs téli úszóguminak.

1. Ébresztő – forró víz citrommal

Indítsd a napot néhány teáskanál Canderel® Sugarly eritrit- és szukralóz alapú kristályos porral felturbózott citromos forró vízzel. Ez a tuti, alacsony kalóriatartalmú ital azonnal hidratál, az íze pedig frissítően citrusos. Tökéletes választás, ha cukorbetegséggel küzdesz vagy, ha olyan cukormentes, ám ízletes italt fogyasztanál, ami segít a fogyásban.

2. Reggeli – körtés‑fahéjas zabkása

Tudtad, hogy azoknak, akik rendszeresen reggeliznek, általában sokkal kiegyensúlyozottabb az étrendjük, mint akik kihagyják ezt az étkezést? Ezen kívül kevésbé valószínű, hogy elhíznak, és nagyobb sikerrel szabadulnak meg súlyfeleslegüktől (másokhoz képest).

Tégy egy próbát: cseréld le a hagyományos, dobozos müzlidet epres zabkására és élvezd az alacsony cukor- és kalóriatartalmú receptet, ami eltelít és támogat a fogyásban.

Ez az ízletes étel magas rosttartalma miatt egész délelőtt fenntartható energiaforrást biztosít a tested és az agyad számára. Főzz meg 50 gramm nagy szemű zabpelyhet egy kis tejben, keverj el benne 2 evőkanálnyi chiamagot, majd koronázd meg néhány szelet körtével. Végül szórd meg Canderel® „Sugarly” eritrit és szukralóz alapú kristályos porral.

Egészségügyi tény: A zab egy speciális rostfélét, béta‑glükánt tartalmaz, amely hozzájárulhat a normális koleszterinszint fenntartásához. A zabfogyasztás számos előnye közé tartozik a fogyás, alacsonyabb vércukorszint és a szívrendszeri betegségek alacsonyabb kockázata.

3. Ebéd – Céklás‑fetasajtos spenótsaláta

Ez a könnyen elkészíthető, mégis tápláló salátát akár az irodában vagy otthon is összeállíthatod, ráadásul tökéletesen beleillik a fogyókúrás étrendbe. Ez egy végtelenül egyszerű recept, amihez csak spenót, fetasajt, csicseriborsó, újhagyma és magkeverék kell.

Ezt a fehérjedús salátát pár perc alatt összedobhatod, és egy ízletes, alacsony kalóriatartalmú ételt kapsz.

Az öntet minden ízletes saláta kulcsfontosságú eleme, azonban néhány fajtája – főleg a balzsamecetes öntetek – evőkanalanként 5,7 gramm cukrot is tartalmazhatnak

Készítsd el a saját ízletes, cukormentes salátaöntetedet 2 evőkanál almaecetből, 1 teáskanál Canderel® „Sugarly” eritrit és szukralóz alapú kristályos porból, 1 teáskanál dijoni mustárból és 6 evőkanál extra szűz olívaolajból.

Egészségügyi tény: Ez a vegetáriánus ebéd tele van antioxidánsokkal, fehérjével és rosttal. A fehérjék és a rostok eltelítenek, ami kulcsfontosságú az éhségérzet leküzdésében. 

4. Uzsonna – zabpelyhes keksz

Ha azon kapod magad, hogy délután 3‑kor az irodai sütis polc felé indulsz, akkor most megkönnyebbülhetsz, hiszen továbbra is élvezheted a csokis‑zabos keksz mennyei édes ízeit, ráadásul cukor nélkül!

Néhány egyszerű hozzávaló – teljes kiőrlésű búzaliszt, fahéj, Canderel® Szukralóz alapú édesítőpor, zab, kakaó és egy kis vaj (esetleg olíva- vagy repceolaj) – kell csupán ehhez a cukormentes recepthez, amely kimondottan egészséges, és a finom ízekről sem kell lemondanod.

Egészségügyi tény: a teljes kiőrlésű búzaliszt remek választás, hiszen benne marad a korpa és a csírák, amelyek extra rostot és természetes tápanyagokat biztosítanak.

5. Vacsora – párolt lazac sült zöldséggel

Egy egyszerű párolt lazac vacsorára spárgával, vegyes sült zöldséggel és egy szelet citrommal a tökéletes befejezése egy hosszú napnak. Ez az alacsony zsírtartalmú étel nagyszerűen beilleszthető a fogyókúrákba – büszke lehetsz majd, ha ráállsz a mérlegre.

Egészségügyi tény: tudtad, hogy a zsíros húsú halak gazdagok omega-3 zsírsavakban? Ezek a különleges zsírok hozzájárulnak a szív- és érrendszer, az agy és a szemek egészséges működéséhez.

6. Desszert – alacsony cukortartalmú csokimousse

Ha édesszájú vagy, akkor miért is ne élvezhetnél egy alacsony kalória- és cukortartalmú desszertet? Keverj el némi Canderel® Cankao instant kakaó alapú italport alacsony zsírtartalmú görög joghurttal. Végül vigyél bele egy kis ízt friss málnával.

Ez az ínycsiklandóan élvezetes desszert 100 grammonként csupán 3‑5 gramm cukrot tartalmaz, hozzáadott cukor nélkül. Ez elhanyagolható mennyiség ahhoz képest, hogy egy hagyományos csokimousse 100 grammjában akár 21,4 gramm cukor is lehet.

Egészségügyi tény: Az alacsony zsírtartalmú joghurt nagyszerű fehérjeforrás. A fehérje eltelít és segíti az izomnövekedést, amely kulcsfontosságú ahhoz, hogy zsírt égess és feszesedj. Mi több, a kakaó polifenolokban gazdag, melyek a szív- és érrendszerre gyakorolt jótékony hatását jelenleg is kutatják.