Elkészítés

1. A lisztet, kakaót, sütőport és a szódabikarbónát szitáljuk keverőtálba, majd forgassuk hozzá a sót és a Canderel Sugarly-t.

2. Egy másik keverőtálban a nedves hozzávalókat keverjük össze (tojás, olaj, vaníliakivonat, görög joghurt, tej). Ezután a száraz és nedves hozzávalókat keverjük egybe.

3. A megmosott, kimagozott cseresznyét adjuk a tésztához.

4. A muffinformát béleljük ki papírral, majd a masszát egy kanál segítségével adagoljuk bele. Ezután toljuk az előmelegített sütőbe, és süssük 15-20 percig.

5. A mascarponet hagyd „pihenni” szobahőmérsékleten néhány percig, hogy könnyebben kezelhető legyen.

6. Egy közepes méretű tálban keverd össze a mascarponet, a Canderel Szukralóz alapú édesítőport és a vanília kivonatot.

7. Adj hozzá egy kevés reszelt citromhéjat vagy egy csipet sót, hogy még izgalmasabb legyen az ízvilága.

8. Végül kend a krémet az elkészült muffinokra és díszítsd őket gyümölccsel.

Hozzávalók

Piskótához: 

  • 220 g finomliszt
  • 80 g kakaó
  • 1 tk. sütőpor
  • 1 tk. szódabikarbóna
  • 1 csipet só
  • 60 g Canderel Sugarly
  • 2 db tojás
  • 1,2 dl olaj
  • 1 tk. vaníliakivonat
  • 180 g görög joghurt
  • 1,2 dl tej
  • 150 g cseresznye

Krémhez: 

  • 250 g mascarpone
  • 10 g Canderel Szukralóz alapú édesítőpor
  • ½ tk. vaníliakivonat

Canderel® Sugarly Tápérték

Kiegyensúlyozott étrend részeként cukorbetegek és vegetáriánusok is fogyaszthatják.

1/2 Teáskanál = 2g

(250 g = 100 adag)

1 Adag

(1/2 teáskanál)

100g

Energia

0kJ
(0 cal)
4kJ
(1 cal)

Zsír

0g0g

amelyből telített zsírsavak

0g0g

Szénhidát

2g99g

amelyből cukrok

0g0g

Fehréje

0g0g

0g0g

Oszd meg a receptet

Megosztás itt: facebook
Megosztás itt: twitter
Megosztás itt: whatsapp
Megosztás itt: pinterest
Megosztás itt: email