- Előkészítés: 30 perc
- Sütési idő 20 perc
- Nehézség: 2
- Adag: 12

Elkészítés
1. A lisztet, kakaót, sütőport és a szódabikarbónát szitáljuk keverőtálba, majd forgassuk hozzá a sót és a Canderel Sugarly-t.
2. Egy másik keverőtálban a nedves hozzávalókat keverjük össze (tojás, olaj, vaníliakivonat, görög joghurt, tej). Ezután a száraz és nedves hozzávalókat keverjük egybe.
3. A megmosott, kimagozott cseresznyét adjuk a tésztához.
4. A muffinformát béleljük ki papírral, majd a masszát egy kanál segítségével adagoljuk bele. Ezután toljuk az előmelegített sütőbe, és süssük 15-20 percig.
5. A mascarponet hagyd „pihenni” szobahőmérsékleten néhány percig, hogy könnyebben kezelhető legyen.
6. Egy közepes méretű tálban keverd össze a mascarponet, a Canderel Szukralóz alapú édesítőport és a vanília kivonatot.
7. Adj hozzá egy kevés reszelt citromhéjat vagy egy csipet sót, hogy még izgalmasabb legyen az ízvilága.
8. Végül kend a krémet az elkészült muffinokra és díszítsd őket gyümölccsel.
Hozzávalók
Piskótához:
- 220 g finomliszt
- 80 g kakaó
- 1 tk. sütőpor
- 1 tk. szódabikarbóna
- 1 csipet só
- 60 g Canderel Sugarly
- 2 db tojás
- 1,2 dl olaj
- 1 tk. vaníliakivonat
- 180 g görög joghurt
- 1,2 dl tej
- 150 g cseresznye
Krémhez:
- 250 g mascarpone
- 10 g Canderel Szukralóz alapú édesítőpor
- ½ tk. vaníliakivonat

Canderel® Sugarly Tápérték
Kiegyensúlyozott étrend részeként cukorbetegek és vegetáriánusok is fogyaszthatják.
1/2 Teáskanál = 2g (250 g = 100 adag) | 1 Adag (1/2 teáskanál) | 100g |
---|---|---|
Energia | 0kJ (0 cal) | 4kJ (1 cal) |
Zsír | 0g | 0g |
amelyből telített zsírsavak | 0g | 0g |
Szénhidát | 2g | 99g |
amelyből cukrok | 0g | 0g |
Fehréje | 0g | 0g |
Só | 0g | 0g |