- Előkészítés: 20 perc
- Főzési idő: N/A
- Nehézség: 2
- Adag: 10
Elkészítés
Szükséged lesz még egy kb. 20 cm átmérőjű tortaformára, kivajazva, sütőpapírral bélelve.
1. Először készítsd el az alapot, olvaszd fel az alacsony zsírtartalmú vajat vagy margarint egy serpenyőben, majd add hozzá a zúzott kekszet, és keverd össze. Öntsd át a masszát a sütőforma aljába, majd egy kanállal vagy egy pohár aljával nyomkodd le. Hagyd kihűlni, majd tedd be a hűtőbe dermedni.
2. Öntsd a zselatint egy kis tálba, és áztasd vízbe kb. 5 percre, hogy megpuhuljon. Az öntet elkészítéséhez add hozzá a krémsajtot, a Canderel Sugarly kristályport, valamint a citrom héját és levét egy turmixgéphez, és mixeld addig, amíg össze nem állt egy masszává. Préseld ki a vizet a zselatinból, tedd vissza egy tiszta edénybe, és öntsd fel annyi forrásban lévő vízzel, hogy ellepje, majd villával vagy habverővel keverd csomómentesre. Add hozzá a zselatint a krémsajtos keverékhez, és dolgozd össze.
3. Add hozzá áfonya egyharmadát, majd kanalazd a keveréket a kekszes alapra, és simítsd el a tetejét. Tedd vissza a hűtőbe 1 éjszakára, majd vedd ki a formából, tedd rá a maradék áfonyát és már tálalhatod is.
Tipp: Használj mindig szezonális gyümölcsöt a recepthez, pl. helyettesítsd az áfonyát eperrel vagy málnával.
Hozzávalók
50 g alacsony zsírtartalmú vaj/margarin
150 g zúzott, alacsony kalóriatartalmú keksz
3-4 lap zselatin (a lapok méretétől függően)
2 x 180 g félzsíros krémsajt
100 g Canderel Sugarly kristálypor
250 g vanília joghurt
2 citrom héja és leve
250 g áfonya, (maradjon belőle az öntethez)
Canderel® Sugarly Tápérték
Kiegyensúlyozott étrend részeként cukorbetegek és vegetáriánusok is fogyaszthatják.
Oszd meg a receptet
1/2 Teáskanál = 2g (250 g = 100 adag) | 1 Adag (1/2 teáskanál) | 100g |
---|---|---|
Energia | 0kJ (0 cal) | 4kJ (1 cal) |
Zsír | 0g | 0g |
amelyből telített zsírsavak | 0g | 0g |
Szénhidát | 2g | 99g |
amelyből cukrok | 0g | 0g |
Fehréje | 0g | 0g |
Só | 0g | 0g |