Elkészítés

1. Az epres tiramisu elkészítését a krémmel kezdjük. Ehhez a tojásokat és a Canderel szukralóz alapú édesítőport összekeverjük, és vízgőz fölött jól felmelegítjük, majd magas fokozaton kihűlésig habosítjuk. A krémbe keverjük a mascarponét is. 

2. A tál aljára kenünk egy kevés krémet, majd jöhet a tál szélére pár eperszelet, aztán egy sor eperlével elkevert eperlekvárba áztatott babapiskóta, majd krém, egy réteg kakaópor, babapiskóta, krém, és így tovább, amíg elfogynak a hozzávalók.  

3. A tetejére zárásként egy réteg krém, kakaópor és friss eper kerüljön. Legalább 3-4 órára hűtőbe rakjuk, hogy szépen megdermedjen, és összeérjenek az ízek. 

Hozzávalók

A krémhez

  • 3 db tojás
  • 15 g Canderel Szukralóz alapú édesítőpor
  • 500 g mascarpone

A piskótákhoz

  • 200 ml eperlé
  • 200 g eperlekvár
  • kb. 25 db babapiskóta

A rétegek közé

  • kakaópor
  • 150 g friss eper

Canderel® Szukralóz Tápérték táblázat

Kiegyensúlyozott étrend részeként cukorbetegek és vegetáriánusok is fogyaszthatják.

1 Teáskanál = 0.5g

(80 Adagot Tartalmaz)

Adagonként

1 tk (0.5g)

100g

Eneria

8kJ

(2 cal)

1592kJ

(381 cal)

Zsír

0g

g

amelyből telített zsírsavak

0g

0g

Szénhidrát

0,5g

95g

amelyből cukrok

0g

7,4g

Fehérje

0g

0g

0g

0,1g

Oszd meg a receptet

Megosztás itt: facebook
Megosztás itt: twitter
Megosztás itt: whatsapp
Megosztás itt: pinterest
Megosztás itt: email