Elkészítés

1. Az alaposan megmosott, hibátlan barackot kimagozzuk, majd hámozás nélkül négy felé vágjuk.

2. Ezután egy nagyobb befőzőfazékba rakjuk, hozzákeverjük a citromsavat, majd feltesszük főni, néha megkeverjük, közben a keletkező habot leszedjük róla.

3. Amikor a kívánt sűrűséget elérte, de a színe még szép, akkor hozzáadjuk a Canderel Sugarly eritrit- és szukralóz alapú kristályos port, jól elkeverjük benne, folyamatos keverés mellett újra felforraljuk, hogy az édesítő elolvadjon benne, de már csak a forrástól számítva kb. 10 percig főzzük. 

4. Végül a tűzről levéve tisztára mosott és csirátlanított csavaros üvegekbe merjük, szorosan lezárjuk, majd egy pár percre fejre állítjuk, ezután száraz dunsztba tesszük a teljes kihűlésig. 

 

Hozzávalók

  • 5 kg sárgabarack
  • 650 g Canderel Sugarly eritrit- és szukralóz alapú kristályos por
  • 2 tk citromsav

Canderel® Sugarly Tápérték

Kiegyensúlyozott étrend részeként cukorbetegek és vegetáriánusok is fogyaszthatják.

1/2 Teáskanál = 2g

(250 g = 100 adag)

1 Adag

(1/2 teáskanál)

100g

Energia

0kJ
(0 cal)
4kJ
(1 cal)

Zsír

0g0g

amelyből telített zsírsavak

0g0g

Szénhidát

2g99g

amelyből cukrok

0g0g

Fehréje

0g0g

0g0g

Oszd meg a receptet

Megosztás itt: facebook
Megosztás itt: twitter
Megosztás itt: whatsapp
Megosztás itt: pinterest
Megosztás itt: email