- Előkészítés: 20 perc
- Főzési idő: 2 óra
- Nehézség: 2
- Adag: 4

Elkészítés
1. Az alaposan megmosott, hibátlan barackot kimagozzuk, majd hámozás nélkül négy felé vágjuk.
2. Ezután egy nagyobb befőzőfazékba rakjuk, hozzákeverjük a citromsavat, majd feltesszük főni, néha megkeverjük, közben a keletkező habot leszedjük róla.
3. Amikor a kívánt sűrűséget elérte, de a színe még szép, akkor hozzáadjuk a Canderel Sugarly eritrit- és szukralóz alapú kristályos port, jól elkeverjük benne, folyamatos keverés mellett újra felforraljuk, hogy az édesítő elolvadjon benne, de már csak a forrástól számítva kb. 10 percig főzzük.
4. Végül a tűzről levéve tisztára mosott és csirátlanított csavaros üvegekbe merjük, szorosan lezárjuk, majd egy pár percre fejre állítjuk, ezután száraz dunsztba tesszük a teljes kihűlésig.
Hozzávalók
- 5 kg sárgabarack
- 650 g Canderel Sugarly eritrit- és szukralóz alapú kristályos por
- 2 tk citromsav

Canderel® Sugarly Tápérték
Kiegyensúlyozott étrend részeként cukorbetegek és vegetáriánusok is fogyaszthatják.
1/2 Teáskanál = 2g (250 g = 100 adag) | 1 Adag (1/2 teáskanál) | 100g |
---|---|---|
Energia | 0kJ (0 cal) | 4kJ (1 cal) |
Zsír | 0g | 0g |
amelyből telített zsírsavak | 0g | 0g |
Szénhidát | 2g | 99g |
amelyből cukrok | 0g | 0g |
Fehréje | 0g | 0g |
Só | 0g | 0g |