cukormentes bodzaszörp

Elkészítés

1. Először forrald fel a vizet, és keverd el benne a Canderel Stevia alapú édesítőport, majd hagyd kihűlni.

2. Mosd meg alaposan a citromokat, facsard a levüket a tálba, majd tedd bele a héjukat is!

3. Áztasd a bodzavirágokat a citromos-édesítős vízbe, és tárold 3 napig lefedve a hűtőben.

4. Napi két alkalommal kevergesd meg a készülőben lévő szörpöt!

5. A virágokat és a citromhéjakat alaposan kinyomkodva távolítsd el a tálból, majd szűrd le az elkészült szörpöt!

6. A szörp tartósítószertől mentes, így felhasználásig tárold hűtőben, hosszabb ideig pedig a mélyhűtőben!

Hozzávalók

1 l víz 
250 g Canderel Stevia alapú édesítőpor 
5 db citrom
25 nagy fej bodzavirág 

Canderel® Stevia Tápérték

Kiegyensúlyozott étrend részeként cukorbetegek és vegetáriánusok is fogyaszthatják.

1 teáskanál = 0.5g

(150 adagot tartalmaz)

1 tk (0.5g)

100g

Energia

8kJ
(2 cal)
1582kJ
(378 kcal)

Zsír

0g0g

amelyből telített zsírsavak

0g0g

Szénhidrát

0.5g94g

amelyből cukrok

0g7.3g

Fehérje

0g0g

0g0g

OSzd meg a receptet

Megosztás itt: facebook
Megosztás itt: twitter
Megosztás itt: whatsapp
Megosztás itt: pinterest
Megosztás itt: email