Elkészítés

1. Válasszuk szét a tojásokat, a fehérjét tegyük egy tálba, és konyhai robotgéppel keverjük alacsony fokozaton 3-4 percig. Ezt követően adjuk hozzá a Canderel Sugarly-t fokozatosan, és verjük kemény habbá magas fokozaton.  

2. Adjuk hozzá a tojássárgáját, majd szitáljuk hozzá a lisztet és a finomra darált mandulát. Óvatosan keverjük össze spatulával, hogy ne törjön össze a hab.  

3. Készítsünk elő egy 22 cm-es tortaformát, béleljük ki sütőpapírral, és öntsük bele a masszát. Süssük előmelegített sütőben 180 fokon kb. 50 percig. 

4. Fordítsuk rá a piskótát egy sütőpapírra, majd hagyjuk lehűlni. Vegyük ki a formából, és vágjuk három egyforma karikára. 

5. Csepegtessük le az ananászt, a levére is szükségünk lesz. Öntsük a tejet egy lábasba, és keverjük össze a pudingport az ananászlével. Adjuk hozzá a Canderel Sugarly-t és a tojások sárgáját. Főzzük sűrű, pudingszerű krémmé. 

6. Hűtsük ki, majd mielőtt teljesen megdermedne, adjuk hozzá a zselatinfixel felvert tejszínhabot. 

7. Kenjük az alsó piskótalapra a krém egyharmad részét, majd szórjuk rá az ananászdarabok felét. Helyezzük rá a következő piskótalapot, majd ismét krém és ananász réteg következik. Az utolsó piskótát is helyezzük rá, majd vonjuk be a tetejét és az oldalát krémmel. 

8. Hűtsük legalább 4-5 órát a hűtőben. 

9. Csepegtessük le a díszítéshez szánt ananászt, majd verjük fel a tejszínt, díszítsük ízlés szerint.

Hozzávalók

Piskótához: 

  • 8 tojás 
  • 4 ek Canderel Sugarly® eritrit- és szukralóz alapú kristályos por 
  • 6 ek süteményliszt 
  • 2 ek darált mandula  

Krémhez: 

  • 1,5 dl tej  
  • 4 tojássárgája 
  • 35 g Canderel Sugarly® eritrit- és szukralóz alapú kristályos por 
  • 1 csomag – 40 g tejszín ízű pudingpor 
  • 3 dl konzerv ananász leve 
  • 1 doboz konzerv ananász 
  • 4 dl tejszín 
  • 1 csomag expressz zselatin fix 

Díszítéshez: 

  • Ananász szeletek, tejszínhab ízlés szerint 

Canderel® Sugarly Tápérték

Kiegyensúlyozott étrend részeként cukorbetegek és vegetáriánusok is fogyaszthatják.

1/2 Teáskanál = 2g

(250 g = 100 adag)

1 Adag

(1/2 teáskanál)

100g

Energia

0kJ
(0 cal)
4kJ
(1 cal)

Zsír

0g0g

amelyből telített zsírsavak

0g0g

Szénhidát

2g99g

amelyből cukrok

0g0g

Fehréje

0g0g

0g0g

Oszd meg a receptet

Megosztás itt: facebook
Megosztás itt: twitter
Megosztás itt: whatsapp
Megosztás itt: pinterest
Megosztás itt: email