- Előkészítés: 1,5 óra
- Pihentetési idő 5 óra
- Nehézség: 4
- Adag: 8
Elkészítés
1. Válasszuk szét a tojásokat, a fehérjét tegyük egy tálba, és konyhai robotgéppel keverjük alacsony fokozaton 3-4 percig. Ezt követően adjuk hozzá a Canderel Sugarly-t fokozatosan, és verjük kemény habbá magas fokozaton.
2. Adjuk hozzá a tojássárgáját, majd szitáljuk hozzá a lisztet és a finomra darált mandulát. Óvatosan keverjük össze spatulával, hogy ne törjön össze a hab.
3. Készítsünk elő egy 22 cm-es tortaformát, béleljük ki sütőpapírral, és öntsük bele a masszát. Süssük előmelegített sütőben 180 fokon kb. 50 percig.
4. Fordítsuk rá a piskótát egy sütőpapírra, majd hagyjuk lehűlni. Vegyük ki a formából, és vágjuk három egyforma karikára.
5. Csepegtessük le az ananászt, a levére is szükségünk lesz. Öntsük a tejet egy lábasba, és keverjük össze a pudingport az ananászlével. Adjuk hozzá a Canderel Sugarly-t és a tojások sárgáját. Főzzük sűrű, pudingszerű krémmé.
6. Hűtsük ki, majd mielőtt teljesen megdermedne, adjuk hozzá a zselatinfixel felvert tejszínhabot.
7. Kenjük az alsó piskótalapra a krém egyharmad részét, majd szórjuk rá az ananászdarabok felét. Helyezzük rá a következő piskótalapot, majd ismét krém és ananász réteg következik. Az utolsó piskótát is helyezzük rá, majd vonjuk be a tetejét és az oldalát krémmel.
8. Hűtsük legalább 4-5 órát a hűtőben.
9. Csepegtessük le a díszítéshez szánt ananászt, majd verjük fel a tejszínt, díszítsük ízlés szerint.
Hozzávalók
Piskótához:
- 8 tojás
- 4 ek Canderel Sugarly® eritrit- és szukralóz alapú kristályos por
- 6 ek süteményliszt
- 2 ek darált mandula
Krémhez:
- 1,5 dl tej
- 4 tojássárgája
- 35 g Canderel Sugarly® eritrit- és szukralóz alapú kristályos por
- 1 csomag – 40 g tejszín ízű pudingpor
- 3 dl konzerv ananász leve
- 1 doboz konzerv ananász
- 4 dl tejszín
- 1 csomag expressz zselatin fix
Díszítéshez:
- Ananász szeletek, tejszínhab ízlés szerint
Canderel® Sugarly Tápérték
Kiegyensúlyozott étrend részeként cukorbetegek és vegetáriánusok is fogyaszthatják.
1/2 Teáskanál = 2g (250 g = 100 adag) | 1 Adag (1/2 teáskanál) | 100g |
---|---|---|
Energia | 0kJ (0 cal) | 4kJ (1 cal) |
Zsír | 0g | 0g |
amelyből telített zsírsavak | 0g | 0g |
Szénhidát | 2g | 99g |
amelyből cukrok | 0g | 0g |
Fehréje | 0g | 0g |
Só | 0g | 0g |