Gondolkozzon egészségesen!

Pihenjen egy kicsit, megérdemli! Mikor dőlt hátra utoljára a székében, engedte el magát és hagyta, hogy a teste és az elméje felszabaduljon? Ugye, hogy régen?! Ragadja meg a lehetőséget, hogy megtudhasson néhány szuper tippet és egyszerű ötletet arra, hogyan tud némi nyugalmat, vidámságot és kiegyensúlyozottságot visszacsempészni az életébe.

Szuper tippek a stressz ellen

Ha úgy érzi, a stressztől szenved, fontos, hogy minél előbb felismerje és kezelésbe vegye a helyzetet. Kockázatos arra várni, hogy magától jobbra forduljanak a dolgok, mert mire feleszmél, megsokszorozódtak a problémái. Ann McCracken, a Brit Nemzetközi Stresszkezelési Szervezet vezetője szerint a stressztől szenvedő embereknek maguknak kell elhatározniuk, hogy kezelésbe veszik a helyzetet. „Pozitív hozzáállásra van szükségük, hogy a saját kezükbe vegyék életüket. Nem elég csak beszélni róla, mert azzal csak felerősítjük a problémájukat.” magyarázza McCracken.

Ha a munkahelyi stressz kezdi legyűrni, létfontosságú, hogy beszéljen a főnököével és próbáljanak megoldást találni. Ha nem tudja betartani a határidőket, kérjen segítséget a fontossági sorrend megállapításához, teszi hozzá Ms McCracken. A leghatékonyabb módszerek a stressz csökkentésére a sportolás, a társaságba járás és érzéseinek megosztása másokkal.

Hallgasson zenét, hogy jól érezze magát!

Kedvenc zenéi hallgatása egy kiváló módszer arra, hogy javítsa a kedvét és a napi stresszt a munkahelyén hagyja. Egy másik világba juthat a zene segítségével, legyen az egy dal, melyre egykoron táncolt, az első szám az esküvőjén vagy valami, amit nyaralás alatt hallott.

Egy amerikai egyetemi kutatók által végzett felmérés szerint a barokk komolyzene serkenti a munka hatékonyságát és javítja a dolgozók hangulatát. A zenehallgatás emellett segíthet ellazulni. Az óceán, a szélcsengők vagy a madarak hangja nyugtatólag hat és vigaszt nyújt, ha szomorú. A zene ugyanakkor nagyon ösztönző és hasznos is lehet, ha például futni vagy edzeni készül. Az olyan pörgős számok, mint Michael Jackson-tól a Beat It vagy Christina Aguilea Fighter-je biztosan megmozgatják.